Vi 3D printer alle ordrer "on demand" - Det er smart for vores forretning, kræver ikke et stort lager og godt for miljøet.

På weshape tror vi på hållbarhet och effektivitet i vår affärsmodell. Därför har vi implementerat en "on demand" produktionsmetod, där vi 3D-printar alla beställningar efter behov. Det gör att vi inte behöver hålla stora lager och samtidigt är det ett mer miljövänligt sätt att producera.

Vad är 3D-utskrift?

3D-printing är en teknik som möjliggör produktion av tredimensionella objekt från digitala filer. Det fungerar genom att bygga objektet lager för lager, med hjälp av en 3D-skrivare som smälter och extruderar plast eller andra material.

Vilka är fördelarna med 3D-utskrift?

3D-utskrift har flera fördelar jämfört med traditionella produktionsmetoder. För det första är det en mycket flexibel och mångsidig metod som tillåter produktion av unika och komplexa former som inte kan uppnås med traditionella produktionsmetoder. Dessutom kan 3D-utskrift göras lokalt och på begäran, vilket innebär att det kan minska transportkostnader och CO2-utsläpp.

Hur fungerar "on demand"-produktion?

"on demand"-produktion innebär att vi inte producerar våra varor förrän en kund beställer dem. När en beställning är gjord skriver vi ut produkten på en 3D-skrivare och skickar den direkt till kunden. På så sätt kan vi undvika att ha stora lager och därmed minska våra kostnader och minimera avfallet.

Vilka är fördelarna med "on demand"-produktion?

Den största fördelen med "on demand"-produktion är att vi bara producerar de varor som faktiskt är beställda. Det gör att vi slipper ha stora lager och därmed slipper de ekonomiska kostnader och miljöslöseri som är förknippade med att behöva lagra och hantera stora mängder färdiga produkter. Dessutom kan vi snabbt producera och skicka beställningar, vilket gör att våra kunder kan ta emot sina varor snabbare.

Hur kan "on demand"-produktion hjälpa miljön?

"on demand"-produktion kan hjälpa miljön på flera sätt. Först och främst kan det minska avfall och överproduktion, som är en stor källa till avfall och CO2-utsläpp. Dessutom kan det minska transportkostnaderna och CO2-utsläppen, eftersom varorna produceras närmare kunden och inte behöver transporteras över långa avstånd.